ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ – ΙΜΒΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ - ΙΜΒΡΟΥ

Σύνδεση των νησιών Σαμοθράκης Ίμβρου για μια ημέρα. Στις 13 Σεπτεμβρίου 2013 τα δύο νησιά συνδέθηκαν ακτοπλοϊκώς απευθείας με την εκτέλεση δρομολογίου τούρκικου καταμαράν το οποίο ναύλωσε  ο Δήμος Ίμβρου στα πλαίσια του 12ου Ελληνοτουρκικού Φεστιβάλ  Φιλίας που διοργάνωσε το Ελληνοτουρκικό Σωματείο ΔΑΦΝΗ.

Ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία τους στην επιτυχή διεξαγωγή και φιλοξενία του 12ου φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής φιλίας που διοργανώθηκε από το στην Ίμβρο και στη  Σαμοθράκη 13-14/9/2013,

την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και ιδιαιτέρως την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κα Γεωργία Νικολάου, τη Διεύθυνση τελωνείου Αλεξανδρούπολης, την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, το Αστυνομικό Τμήμα Σαμοθράκης και το Λιμεναρχείο Σαμοθράκης 

Οι εργασίες του 12ου φεστιβάλ ελληνοτουρκικής φιλίας που διοργανώθηκε από τo δίκτυο Δάφνη σε συνεργασία με τον Δήμο Σαμοθράκης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στεύθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία. Την Παρασκευή 13/9 φιλοξενήθηκαν στη Σαμοθράκη 180 επισκέπτες από την Ίμβρο ενώ την ιδία μέρα ταξίδεψαν με το καταμαράν του Δήμου Ίμβρου 32 Έλληνες, ως επι τω πλείστω κάτοικοι της Σαμοθράκης, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην Ίμβρο συμμετέχοντας σε δράσεις του Δήμου Ίμβρου.

Η συνεργασία με τον νέο Δήμαρχο Ίμβρου τέθηκε σε γερές βάσεις και η συνεργασία μεταξύ των δύο νησιών προβλέπεται να είναι πολύ στενή.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κατά την επίσκεψη του στην Ίμβρο είχε τη ευκαιρία να παραστεί σε όλες τις δράσεις που οργανώθηκαν τόσο από το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ όσο και  σε κατ ιδίαν συνεργασίες με τον Δήμαρχο Ίμβρου κο Ycel  Atalay. Στο πλαίσιο αυτό συναποφασίστηκε η διοργάνωση τριημέρου πολιτιστικού φεστιβάλ το καλοκαίρι του 2014 στα δυο νησιά με όμοιες διαδοχικές δράσεις που θα περιλαμβάνουν:

  • Την διοργάνωση μιας μεγάλης συναυλίας με έλληνες καλλιτέχνες  στην Σαμοθράκη και η μεταφορά της στην Ίμβρο τις επόμενες μέρες – αντίστοιχη δράση από την Ίμβρο
  • Κινηματογραφική Λέσχη με προβολή ελληνικών και τούρκικων ταινιών και στα δύο νησιά
  • Έκθεση τοπικών προϊόντων στα δύο νησιά
  • Ανταλλαγή επισκεπτών
  • Την σύνδεση των δύο νησιών ακτοπλοϊκώς για την ανάγκη υλοποίησης του φεστιβάλ

Επιπλέον αποφασίστηκε η άσκηση πίεσης σε πολιτικό επίπεδο στις δύο κυβερνήσεις για την μόνιμη σύνδεση των δύο νησιών με την λειτουργία των τελωνείων.

Σαμοθράκη 3 Οκτωβρίου 2013

 
Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο