Υποτροφίες σε δυνητικούς πρωοετής φοιτητές που αποφοιτούν από το Λύκειο Σαμοθράκης από το Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Σαμούρκα

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Υποτροφίες σε δυνητικούς πρωοετής φοιτητές που αποφοιτούν από το Λύκειο Σαμοθράκης από το Κοινωφελές 'Ιδρυμα Σαμούρκα

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του κοινωφελούς Ιδρύματος Σαμούρκα, αναλογιζόμενο την σπουδαιότητα της μόρφωσης των νέων παιδιών, ιδιαίτερα σε μία τόσο δύσκολη και κρίσιμη εποχή για τη χώρα μας, αποφάσισε, από φέτος και στο εξής, εφόσον το επιτρέπουν τα έσοδά του, να προκηρύσσει Υποτροφίες για τριτοβάθμιες σπουδές. Έτσι, αφενός μεν, θα ανταμείβονται οι κόποι των νέων παιδιών και των οικογενειών τους, αφετέρου δε, θα τους δίνεται η δυνατότητα να το σκέφτονται ακόμα πιο σοβαρά και να επενδύουν στην παιδεία / μόρφωσή τους.

Για φέτος, λοιπόν, το Ίδρυμα Σαμούρκα προκηρύσσει τρείς (3) υποτροφίες για Πανεπιστημιακές Σπουδές, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014 – 2015, για πρωτοετείς φοιτητές που θα αποφοιτήσουν από Λύκεια ή Λυκειακές τάξεις μικρών και απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας (με πληθυσμό έως 4.500 κατοίκους και με απόσταση τουλάχιστον 60 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά), μεταξύ των οποίων είναι και το νησί σας.

Παρακαλούμε πολύ, όπως ενημερώσετε έγκαιρα τους μαθητές και τις οικογένειές τους για τις ανωτέρω υποτροφίες, ώστε να γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για την βέλτιστη δυνατή απόδοσή τους στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Για την λεπτομερέστερη ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτουμε:

Το κείμενο της Προκήρυξης Υποτροφιών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014 – 2015.

Το κείμενο της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης που θα πρέπει να μας αποστείλουν οι υποψήφιοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

– Τις δημοσιεύσεις της περίληψης της Προκήρυξης στις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ της 18ης Ιανουαρίου 2014 και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της 26ης Ιανουαρίου 2014.

Αθήνα 28.01.2014

Για το ΙΔΡΥΜΑ ΣΑΜΟΥΡΚΑ

ΖΩΗ Θ. ΣΑΜΟΥΡΚΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

 

 

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο