Ουσιαστικές εξελίξεις στη συνεργασία του Δήμου Σαμοθράκης και της Ελληνο-Γερμανικής Συνεργασίας

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Ουσιαστικές εξελίξεις στη συνεργασία του Δήμου Σαμοθράκης και της Ελληνο-Γερμανικής Συνεργασίας

 

Ουσιαστικές εξελίξεις δρομολογούνται στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Σαμοθράκης με την Πρωτοβουλία Ελληνο Γερμανικής Συνεργασίας. Η συνεργασία του Δήμου με την πρωτοβουλία Ελληνο Γερμανικής Συνεργασίας ξεκίνησε από το 2012 και την πρώτη επίσκεψη του τότε Γενικού Πρόξενου της Γερμανίας στην Ελλάδα κου Wolfgang Hoelscher Obermaier. Στην Ελληνο Γερμανική Συνεργασία που κύριο σκοπό έχει την δωρεάν παροχή τεχνογνωσίας σε μεγάλα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουν ενταχθεί πολλές Περιφέρειες και μεγάλοι Δήμοι της Ελλάδας.
Την περασμένη Δευτέρα στις 17 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη στον Δήμο μας του επικεφαλής συμβούλου της πρωτοβουλίας κο Χρήστου Λαζαρίδη και των κυρίων Rolf Geinert ειδικό περιβαλλοντολόγο σε θέματα ορεινών διαδρομών και απορριμμάτων και Ing. Stephan Fuchs ειδικό σε θέματα Βιολογικών Καθαρισμών.
Στην πολύωρη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου στο γραφείο Δημάρχου, συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζωτικής σημασίας για τη Σαμοθράκη προβλήματα.
α) διαχείριση των απορριμμάτων και των δικτύων αποχέτευσης βιολογικών καθαρισμών Σαμοθράκης
β) δημιουργία διαδρομών ορεινής ποδηλασίας –πεζοπορίας.
Για τα ζητήματα αυτά πρέπει να δρομολογηθούν λύσεις πρακτικές και εφικτές μέσα από την τελευταία τεχνολογική εξέλιξη κι αυτό αποφασίστηκε να γίνει με την αμοιβαία συνεργασία και ανταλλαγή όλων των στοιχείων ώστε σύντομα να δημιουργηθεί το πλαίσιο για υποβολή προτάσεων.
Για τα ζωτικής σημασία ζητήματα των απορριμμάτων και των βιολογικών οι λύσεις που προτείνονται θεωρούμε ότι όχι μόνο λύνουν χωρίς καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση τα μεγάλα αυτά προβλήματα αλλά θα έχουν και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο