ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

 

Στα πλαίσια των επαφών του Δημάρχου Σαμοθράκης κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα στις 24/7 με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υποδομών και Δικτύων, Τουρισμού και Ναυτιλίας & Αιγαίου, τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο Σαμοθράκης.
Συγκεκριμένα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κο Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήθηκαν θέματα κινητικότητας και στελέχωσης του Δήμου Σαμοθράκης όπως και άλλα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου.
Με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κο Χρυσοχοϊδη συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα σχετικά με την άμεση προώθηση του μεγάλου έργου του αεροδρομίου ενώ επιπλέον αποφασίστηκε η επιχορήγηση προς τον Δήμο Σαμοθράκης του ποσού των 500.000 ευρώ για επισκευές συντηρήσεις του οδικού δικτύου.
Με την Υπουργό Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη αποφασίστηκε η τουριστική προβολή της Σαμοθράκης μέσα από το πρόγραμμα του Υπουργείου, καθώς και η αδειοδότηση του κάμπινγκ Πλατιάς καίριο ζήτημα για τον Δήμο μας.
Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αποφασίστηκε η ουσιαστική προώθηση της θαλάσσιας σύνδεσης του νησιού με την Ίμβρο και τα τουρκικά παράλια, μαζί με την αναδιάρθρωση του χάρτη των θαλασσίων συγκοινωνιών στο Βορείο Αιγαίο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης προς το παρόν της γραμμής (από Λαύριο) λόγω σχετικής απόφασης μη χρηματοδότησης από την Βουλή των Ελλήνων. Επίσης στο θέμα της παραχώρησης των λιμανιών στο Δήμο ο Υπουργός θεωρεί ότι τα λιμάνια θα πρέπει να παραμείνουν στον υπάρχοντα Οργανισμό Λιμένος αλλά δεσμεύτηκε στην παραχώρηση στον Δήμο μετά από πρόταση του Δημάρχου, τμημάτων χερσαίας ζώνης ώστε να μπορεί ο Δήμος να αποκτήσει τον απαραίτητο ζωτικό χώρο που χρειάζεται για να εξυπηρετεί καλύτερα τους οικισμούς. Επίσης συζητήθηκε το μεγάλο θέμα των λαθρομεταναστών με την έννοια της ενίσχυσης για τη δημιουργία καταλυμάτων υποδομών για την αντιμετώπιση του.
Γενικά από όλα τα Υπουργεία υπήρχε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη Σαμοθράκη καθώς έχει αναγνωριστεί η σημασία και η αξία του νησιού.
Τέλος έγινε μια επίσκεψη στη Γερμανική Πρεσβεία όπου συζητήθηκαν ουσιαστικά θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη της Σαμοθράκης στα πλαίσια επιχειρηματικών και οικονομικών πρωτοβουλιών της Πρεσβείας και της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο