ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

 

Για τέταρτη φορά βρέθηκαν στη Σαμοθράκη οι εθελοντές ιατροί της ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ στις 6&7 Σεπτεμβρίου 2014 προκειμένου να καλύψουν το κενό της έλλειψης ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ.

Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ βρέθηκε στη Σαμοθράκη, στο πλαίσιο της ενέργειας της COSMOTE «Ο κόσμος μας εσύ» – «Στηρίζουμε τις ακριτικές περιοχές», η οποία υλοποιείται στο νησί από το 2012 και συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά, προκειμένου να εξετάσει τον παιδικό πληθυσμό, αφού στο νησί δεν υπάρχει παιδίατρος ούτε στο Κέντρο Υγείας ούτε ως ιδιώτης. Η δράση προγραμματίστηκε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν ως την Αλεξανδρούπολη για την συμπλήρωση των ατομικών δελτίων υγείας που απαιτούνται για την εγγραφή των μαθητών στα σχολεία.

Πολύ μεγάλη υπήρξε η προσέλευση του κόσμου παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο νησί, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και τα ιατρεία λειτούργησαν πλήρως τόσο το  Σάββατο πρωί όσο και το απόγευμα καθώς και την Κυριακή το πρωί.

Συνολικά η παιδίατρος της Ομάδας Αιγαίου εξέτασε 107 παιδιά.

Η Ομάδα Αιγαίου δραστηριοποιείται πάνω από δέκα οκτώ χρόνια στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου προσφέροντας σε εθελοντική πάντοτε βάση και σε συνεργασία με τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους και φορείς, κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες .

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο