Δελτίο Τύπου : Ταινία για την Σαμοθράκη για τις ανάγκες του Μουσείου του Λούβρου από τον Κώστα Γαβρά

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Δελτίο Τύπου : Ταινία για την Σαμοθράκη για τις ανάγκες του Μουσείου του Λούβρου από τον Κώστα Γαβρά

 

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Γαλλίας ανακοίνωσε την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την Σαμοθράκη με σκοπό την προβολή του νησιού. Το ντοκιμαντέρ θα γυριστεί τον Οκτώβρη του 2014 στη Σαμοθράκη υπό την  εποπτεία του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη κου Κώστα Γαβρά.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι το ντοκιμαντέρ να προβληθεί στα εγκαίνια της αναστήλωσης της Νίκης της Σαμοθράκης τα οποία προγραμματίζει το Λούβρο για την επόμενη άνοιξη. Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος θα πραγματοποιηθεί από χορηγίες ενώ πρόκειται για μια ταινία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε γνωστή στον Δήμο Σαμοθράκης ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, όπου εκπρόσωποι του Δήμου και της μαθητικής – εκπαιδευτικής κοινότητας βρέθηκαν στο Λούβρο μετά από επίσημη πρόσκληση του Μουσείου και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τόσο με τον ίδιο τον σκηνοθέτη κο Κώστα Γαβρά όσο και με την κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη Σαμοθράκη η προβολή του τόπου καταγωγής του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης σε ένα τόσο ευρύ κοινό. 

Ο Δήμος Σαμοθράκης θα στηρίξει με όσα μέσα διαθέτει την υλοποίηση της  παραγωγής και αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που το αποτέλεσμα θα έχει την υπογραφή του κου Κώστα Γαβρά.

Καλούμε όλους τους φορείς του τόπου να συνδράμουν στο εγχείρημα με όσα μέσα διαθέτουν.

 

Ανοιχτή Επιστολή Δημάρχου προς Σύλλογο Επαγγελματιών Σαμοθράκης

 

Θέμα: ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΓΑΒΡΑ

Σας ενημερώνουμε ότι το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Γαλλίας ανακοίνωσε την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την Σαμοθράκη με σκοπό την προβολή του νησιού. Το ντοκιμαντέρ θα γυριστεί τον Οκτώβρη του 2014 στη Σαμοθράκη υπό την  εποπτεία του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι το ντοκιμαντέρ  να προβληθεί στα εγκαίνια της αναστήλωσης της Νίκης της Σαμοθράκης τα οποία προγραμματίζει το Λούβρο για την επόμενη άνοιξη. Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος θα πραγματοποιηθεί από χορηγίες ενώ πρόκειται για μια ταινία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε γνωστή στον Δήμο Σαμοθράκη ήδη από τον περασμένο Ιούλιο όπου εκπρόσωποι του Δήμου και της μαθητικής – εκπαιδευτικής κοινότητας βρέθηκαν στο Λούβρο μετά από επίσημη πρόσκληση του Μουσείου και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τόσο με τον ίδιο τον σκηνοθέτη κο Κώστα Γαβρά όσο και με την κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη Σαμοθράκη η προβολή του τόπου καταγωγής της ”Νίκης” μέσα στο Μουσείου του Λούβρου  σε ένα τόσο ευρύ κοινό. 

Ο Δήμος Σαμοθράκης θα στηρίξει με όσα μέσα διαθέτει την υλοποίηση της  παραγωγής και αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που το αποτέλεσμα θα έχει την υπογραφή του κου Κώστα Γαβρά.

Καλούμε  τον σύλλογο επαγγελματιών να  συνδράμει στην υλοποίηση της παραγωγής προσφέροντας διαμονή διατροφή στα μέλη του συνεργείου που θα επισκεφθούν το νησί.

Ειδικότερα τα συνεργεία είναι δύο :

α) για την έρευνα της ταινίας 3 άτομα 21-25/9

β) για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ  6 άτομα για 7 ημέρες και 1 άτομο για 2 ημέρες (μέσα Οκτώβρη πιθανότατα 7-15/10) 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο