ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Από την 1η Φεβρουαρίου η Σαμοθράκη αντιμετωπίζει συχνά και σοβαρότατα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της, με τις διακοπές ρεύματος να ξεπερνούν τις 19 ώρες, ενώ η τάση του ρεύματος αυξομειώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα την προβληματική λειτουργία των οικοσκευών, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των λογισμικών προγραμμάτων υπηρεσιών και επιχειρήσεων.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η απόφαση Δημάρχου να κλείσουν τα σχολεία στις 2/2 μετά από 19 συνεχόμενες ώρες μη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικά αδυναμίας θέρμανσης των σχολικών κτιρίων.  Με δυσκολία λειτούργησαν και την επόμενη μέρα τα σχολεία καθώς μέχρι τις 11.00 π.μ.  λειτουργούσαν κανονικά  χωρίς ωστόσο θέρμανση και φωτισμό.

Καθόλη τη διάρκεια των προβλημάτων ηλεκτροδότησης υπήρχε συνεχής επικοινωνία του Δημάρχου με τον υπεύθυνο τεχνικού κλιμακίου αποκατάστασης των βλαβών στην Αλεξανδρούπολη ωστόσο η κατάσταση φαίνεται υπήρξε πολλές φορές εκτός ελέγχου ή ανυπολόγιστης ζημίας  και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να υπάρξουν σαφείς διαβεβαιώσεις για τον χρονικό ορίζοντα της αποκατάστασης.

Οι παρούσες συνθήκες έχουν γυρίσει στον πληθυσμό μνήμες προ 15ετίας και  έχουν εγείρει αμφιβολία αναφορικά με την αξιοπιστία του συστήματος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Δήμαρχος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ αλλά και προς τον αρμόδιο Υπουργό ζητά την μέριμνα τους, ώστε να υπάρξει οριστική αποκατάσταση των προβλημάτων αλλά και εφαρμογή πρόληψης ώστε δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι οποίες αποτελούν συχνό φαινόμενο στην περιοχή, να μην θέτουν σε κίνδυνο την ηλεκτροδότηση του νησιού. 

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο