ΣΕΙΣΜΟΣ 6,5 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΣΕΙΣΜΟΣ 6,5 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

 

Απέναντι σε ένα μεγάλο χτύπημα του Εγκέλαδου βρέθηκε η Σαμοθράκη το μεσημέρι του Σαββάτου 24/5/2014 καθώς ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών σημειώθηκε στις 12:25 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης, ενώ ακολούθησαν σε μικρό χρονικό διάστημα αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους μεταξύ 4 και 5 βαθμών στο Β.Αιγαίο, στο τόξο που εκτείνεται από τη Χαλκιδική έως τα τουρκικά παράλια.
Το νησί αν και συχνά βιώνει σεισμούς είχε πολλά χρόνια να ζήσει έναν τόσο μεγάλο σεισμό, ωστόσο οι κάτοικοι του νησιού αντιμετώπισαν με ψυχραιμία τον δυνατό σεισμό ενώ είναι άξιο έρευνας και προσοχής το γεγονός ότι αυτό το νησί με τις πολλές ιδιαιτερότητες και τον τεράστιο ορεινό όγκο δεν υπέστη καμία ζημιά.
Αμέσως μετά τον δυνατό σεισμό κινητοποιήθηκαν τα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες και φυσικά ο Δήμος Σαμοθράκης καθώς και πολλά μέρα μαζικής ενημέρωσης τα οποία και ανησύχησαν ιδιαίτερα θεωρώντας ότι θα υπήρξαν ζημιές ή τραυματισμοί.
Ο Δήμαρχος είχε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενώ μετά τις πρώτες εκτιμήσεις μετέβη στη Σαμοθράκη η ηγεσία της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης μαζί με τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Χρήστο Χαλκίδη. Στις 18.00 του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα αντιμετώπισης των ειδικών προβλημάτων της Σαμοθράκης. Το κλιμάκιο διανυκτέρευσε στη Σαμοθράκη και αναχώρησε την επομένη.
Το ίδιο απόγευμα Κλιμάκιο του Δήμου επισκέφτηκε όλα τα εκλογικά τμήματα για να διαπιστώσει την καταλληλότητα των κτιρίων για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Μαΐου, ενώ 4 κατοικίες δηλώθηκαν με μικρές ζημιές και αναμένεται κλιμάκιο για τον έλεγχο τους.
Σήμερα η εικόνα του νησιού μετά τη σεισμική ακολουθία είναι καλή και δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει ωστόσο επαγρύπνηση. Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται όλο το διάστημα μέχρι σήμερα όπου εκδηλώνονται πολλαπλοί μετασεισμοί συνιστάται επαγρύπνηση και να λαμβάνονται τα συνήθη μέτρα πρόληψης.

 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΣΕΙΣΜΟΣ 6,5 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΣΕΙΣΜΟΣ 6,5 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο