«Ανοίγει» σύντομα το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | «Ανοίγει» σύντομα το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο

 

Πολύ σύντομα θα ενεργοποιηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση σε σημερινή συνέντευξη τύπου, το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο.

Το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας παρέχει για την υποστήριξη (με κατάρτιση, συμβουλευτική και mentoring) σε 3.000 νέους έως 35 ετών που θα αναπτύξουν αγροτική δραστηριότητα στην ύπαιθρο.

Στόχος του προγράμματος, που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση των νέων, είναι η προώθηση ανέργων, ηλικίας έως 35 ετών, στην απασχόληση, μέσω της βελτίωσης των δεξιοτήτων τους στον αγροτοδιατροφικό τομέα και της παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης για ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας στον πρωτογενή τομέα.

Το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο
Ειδικότερα, το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες: Συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση, σε θέματα επιχειρηματικότητας, έναρξης και διαχείρισης αγροτικής μονάδας.

Συμβουλευτική σχετικά με την προετοιμασία και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, την επιλογή του είδους της επιχειρηματικής δράσης και του τρόπου διαχείρισής της, καθώς και ενημέρωση για πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης.

Υποβοήθηση επενδυτικής δραστηριότητας, δηλαδή εξεύρεση κονδυλίων έναρξης και εντοπισμός ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο παρέχει:
Κατάρτιση με εκπαιδευτικό επίδομα 5€ ανά ώρα.
Συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) των νέων επιχειρηματιών, η οποία ανέρχεται κατά μέγιστο σε 3.000€.

14/05/2013

Πηγή: www.epidotisimag.gr

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο