Βιογραφικό Δημάρχου

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Βιογραφικό Δημάρχου

 

 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Βιογραφικό Δημάρχου

Βίτσας Αθανάσιος

 

Γεννήθηκε στη Σαμοθράκη το 1965 και αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Σαμοθράκης το 1983.  Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Εργάσθηκε για πολλά χρόνια ως Μαθηματικός στον ιδιωτικό τομέα  στην Αλεξανδρούπολη.

Το 2007 διορίστηκε  και υπηρέτησε στην Β/Θμια Εκπαίδευση  μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

Η αγάπη του για τον  τόπο του, τον ώθησε από πολύ νωρίς να ασχοληθεί με τα κοινά του νησιού και να δραστηριοποιηθεί κυρίως μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαμοθράκης, που για πολλά χρόνια αποτέλεσε τη μοναδική πηγή πολιτιστικής δραστηριότητας στο νησί. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου και διετέλεσε κατ’ επανάληψη πρόεδρος αλλά και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Το χρονικό διάστημα 2001-2002 υπήρξε μέλος της ιδρυτικής και συντακτικής ομάδας της τοπικής μηνιαίας εφημερίδας, «Σαμοθράκης Φύλλα».

Από τον Ιανουάριο του 2003 ως τον Μάιο του 2005 ανέλαβε την Διεύθυνση της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Σαμοθράκης. Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2006 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη της μειοψηφίας.
Στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη της πλειοψηφίας.

Από τον Ιανουάριο του 2011 έως και τον Ιούνιο του 2012 διετέλεσε  Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης.

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014  ηγήθηκε της παράταξης «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης» και εκλέχθηκε δήμαρχος . Την 1η Σεπτέμβρη 2014 ανέλαβε τον Δήμο Σαμοθράκης.

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο