ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 3/5/2014

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 3/5/2014

 

Έκτακτη επίσκεψη στη Σαμοθράκη πραγματοποίησε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής κο Παπαγεωργίου το Σάββατο 3 Μαΐου 2014.
Ένας σταθμός της περιοδείας του στα ακριτικά νησιά ήταν και ή Σαμοθράκη.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μεταξύ των υπηρεσιών αρμοδιότητας του Υπουργείου, προσκλήθηκε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κος Γεώργιος Χανός, ο οποίος σε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση με τον Υπουργό παρουσίασε διεξοδικά τα προβλήματα του νησιού που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, μαζί με τις υπηρεσίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών αυτών για την θερινή περίοδο. Παράλληλα πρότεινε την δημιουργία μικτού κλιμακίου Αστυνομίας- Πυροσβεστικής- Δήμου για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της παράνομης κατασκήνωσης που υπάρχει λόγω της ιδιαιτερότητας του νησιού.
Ο Υπουργός κατανόησε πλήρως την ιδιαιτερότητα του προβλήματος και του νησιού και θεωρούμε ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις ενόψει της θερινής περιόδου.
Ο Υπουργός επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Σαμοθράκης και το εργοστάσιο της παλιάς ΔΕΗ προκειμένου να προβεί σε ουσιαστική παρέμβαση ώστε να παραχωρηθεί προς χρήση και εξυπηρέτηση των αναγκών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού.
Τέλος ο Υπουργός έφυγε από τη Σαμοθράκη με τις καλύτερες εντυπώσεις και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του και για τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 3/5/2014

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο