Σεμινάριο σε βιολογικές καλλιέργειες με τίτλο: “Μάθετε – Ενημερωθείτε… Καλλιεργείστε Βιολογικά” στη Θεσσαλονίκη

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | Σεμινάριο σε βιολογικές καλλιέργειες με τίτλο:

Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων ως επικεφαλής εταίρος του έργου Bio-Brand διοργανώνει, την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής – Κολέγιο Περρωτής ημερήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο – ξενάγηση σε βιολογικές καλλιέργειες με τίτλο: “Μάθετε – Ενημερωθείτε… Καλλιεργείστε Βιολογικά“.

 

Ο πρωτογενής τομέας και η βιολογική γεωργία φαντάζουν αρκετά ελκυστικές επιλογές για ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων, το οποίο επιθυμεί την ενασχόλησή του με τη γεωργία και την επιστροφή στην ύπαιθρο. Για να ξεκινήσει ευοίωνα μια τέτοια επιλογή και να δημιουργηθεί μια γεωργική επιχείρηση, θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση και κατάρτιση για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή ένταξη στο γεωργικό επάγγελμα και στις συνθήκες που το περιβάλλουν.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον βιολογικό τρόπο καλλιέργειας και μεταποίησης προϊόντων, καθώς και η ενημέρωσή τους για στρατηγικές branding και εργαλεία προώθησης βιολογικών προϊόντων. Στα πλαίσια του σεμιναρίου εγκεκριμένοι εισηγητές από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – Κολέγιο Περρωτής και από άλλους φορείς θα παρουσιάσουν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για την ένταξή του, τόσο στο γεωργικό επάγγελμα, όσο και στη βιολογική γεωργία, ενώ θα αναλυθούν θέματα διαχείρισης γης, βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, μεταποίησης και εμπορίας βιολογικών προϊόντων.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα ακολουθήσει ξενάγηση σε διάφορα είδη βιολογικών καλλιεργειών από γεωπόνους, οι οποίοι παράλληλα θα αναλύουν τις βιολογικές καλλιεργητικές μεθόδους.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή τόσο με γεωπόνους, όσο και με παραγωγούς, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, καθώς και να θέσουν τις απορίες και τις ανησυχίες τους σχετικά με τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.

Παρασκευή 8 Ιουνίου

Θεματολογία Σεμιναρίου:

  1. Ένταξη στο γεωργικό επάγγελμα
  2. Νομοθεσία και κανόνες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων
  3. Καλλιεργητικές μέθοδοι βιολογικών προϊόντων φυτικής προέλευσης
  4. Βιολογικά προϊόντα ζωικής προέλευσης
  5. Εμπορία, διακίνηση και Branding βιολογικών προϊόντων

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του έργου “Development of a common branding scheme for the promotion of organic local products of the cross border region – Bio-Brand” που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013”

22 Μαίου 2012-πηγη:epixeiro.gr

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο