ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΜΟΛΙΑΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ | ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ  ΣΜΟΛΙΑΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Στο τριήμερο αρχαιολογικό συνέδριο και την ξενάγηση στα Βυζαντινά μνημεία της περιοχής του Σμόλιαν της Βουλγαρίας συμμετείχε αποστολή του Δήμου Σαμοθράκης.

Η επίσκεψη στο Δήμο Σμόλιαν της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Ιουλίου 2013 στα πλαίσια υλοποίησης του έργου Θρακική και Βυζαντινή Πολιτιστική Κληρονομιά στην Οροσειρά της Ροδόπης και το Βόρειο Αιγαίο ‘’THRABYZHE’’ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κος Ν Γαλατούμος ενώ στην αποστολή συμμετείχαν μέλη της ομάδας έργου του Δήμου Σαμοθράκης καθώς και επαγγελματίες –εκπρόσωποι υπηρεσιών του νησιού. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η αποστολή είχε τη ευκαιρία να επισκεφτεί τα αναστηλωτικά έργα που υλοποιεί ο Δήμος του Σμόλιαν σε δύο κάστρα της περιοχής του καθώς και το Ιστορικό Μουσείο της Πόλης που αποτελεί και φορέα υλοποίησης των ανασκαφών και εταίρο του προγράμματος.

Σκοπός της επίσκεψης ήτα να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου (οι ανασκαφές) αλλά και να παρουσιαστεί η προοπτική τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής στην κατεύθυνση του εναλλακτικού τουρισμού.

Η επόμενη δράση του έργου πραγματοποιείται στις 23-26/7/2013 στη Σαμοθράκη με κύρια τη δράση την ξενάγηση της Βουλγαρικής αποστολής (δημοσιογράφοι τουριστικοί πράκτορες) στα μνημεία του νησιού.

Φωτογραφικό Υλικό

 

Facebook
Twitter
Μετάβαση στο περιεχόμενο